Sadržaji
Facebook stranica  Rastimo u slobodu!

Terapija dodiromTerapija dodirom


Psihoenergetika Psihoenergetika

 

 

Inicijalni poklon

Prvi susret uz izradu prijedloga osobnog tretmanskog plana!
Više...

 

English - counseling and therapy in englishPsychological counseling, psychotherapy and coaching in English

 

Preuzmite info letak Psihowellness © download pdf

 

 

Događanja

u pripremi: predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'

- ulaz je slobodan

Opširnije...

 


Foto galerija Foto galerija

Materijali

Tematske brošure, letke i druge publikacije u .pdf formatu možete besplatno preuzeti s naših stranica.
Download

Newsletter

Želite li primati e-newsletter 'Zdravlje', molimo prijavite se na mailing listu  e-mail

Uključite se!

Osmišljavamo i provodimo programe i projekte u zajednici - uključite se!.
Podržavamo različite oblike volonterskog učestvovanja - javite nam se!
Provodite slične programe i projekte u svojoj zajednici?
Rrazmijenimo iskustva i razvijajmo se zajedno!

 

Osnove rada


Razvoj potencijala - ASPHolistička filozofija

U teorijskom pristupu i neposrednom savjetodavnom, terapijskom i drugom djelovanju njegujemo holistički, humanistički svjetonazor, koji objedinjuje drevne, tradicionalne i nove znanstvene i praktične spoznaje čovječanstva.  Više...

"There is one thing that all true spirituality has in common, whether that spirituality is derived from faith, from science, from nature or from the arts - a sense of wonder."
Andrew Schneider

"There are only two ways to live your life: One is as though nothing is a miracle, the other is as though everything is a miracle. I believe in the latter."
Albert Einstein

O ljudima i životinjama

“A human being is a part of the whole, called by us the 'Universe', a part limited in time and space. He experiences himself, his thoughts and feelings, as something separate from the rest – a kind of optical delusion of his consciousness. This delusion is a kind of prison for us, restricting us to our personal desires and to affection for a few persons nearest to us. Our task must be to free ourselves from this prison by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature in its beauty.”...
“If a man aspires towards a righteous life, his first act of abstinence is from injury to animals.”
Albert Einstein

"Ovo je strašno! Da čovjek to potiskuje u sebi, nepotrebno, taj najveći duhovni kapacitet – suosjećajnost i sažaljenje prema živim bićima poput njega samog – i kršeći vlastite osjećaje postaje okrutan. Duboko u ljudskom srcu sjedi zapovijed da se ne oduzima život!"
Lav Nikolajevič Tolstoj, The first step

"Universal compassion is the only guarantee of morality.”
Arthur Schopenhauer, The Basis of Morality

Više...

Neurobiofiziološke osnove savjetodavnog i terapijskog rada

Jeffrey M. Schwartz, PhD i suradnici pojašnjavaju kako se moderna fizikalna teorija u temeljima razlikuje od klasične u pitanju na koji način svijest pojedinca zadire u strukturu empirijskih fenomena.
Download:
Quantum physics in neuroscience and psychology - a neurophysical model of mind-brain interaction.pdf (J. M. Schwartz, H.P. Stapp and M. Beauregard)

Dean Raković, PhD, znanstvenik je širokih naučnih interesa povezanih s fizikom materijala i biofizikom, nanomaterijalima i biomaterijalima, nanotehnologijom i spektroskopijom, kao i biofizikom i bioinformatikom biomolekularnih, psihosomatskih, kognitivnih i elektrofizioloških funkcija. Od 2009. godine rukovodi ECPD Međunarodnom školom kvantno-informacijske medicine.
Download: Uvod u kvantno-informacijsku medicinu.pdf
Download:
Quantum and classical Hopfield-like neural networks: two modes of consciousness and psycholinguistic and psychotherapeutic implications.pdf
Download: Macroquantum aspects of consciousness and nonlocality of quantum collapse.pdf
Download:
Scientific bases of quantum-holographic paradigm.pdf

David R. Vago i David A. Silbersweig, Functional Neuroimaging Laboratory, Department of Psychiatry, Brigham and Women's Hospital, Boston, postavili su okvir neurobioloških mehanizama Mindfulness-a.
Download: The science of Mindfulness: Self-awareness, self-regulation, and self-transcendence (S-ART): a framework for understanding the neurobiological mechanisms of mindfulness.pdf
Download:
Mindfulness - znanstvena istraživanja.pdf

Zrcalni neuroni omogućavaju učenje kompleksnih socijalnih ponašanja, od kojih su neka formirala i same osnove ljudske civilizacije. Osnova su empatije, omogućavaju nam 'ulazak u cipele' druge osobe tj. 'zauzimanje kuta gledanja' druge osobe, kao i svojevrsnu 'virtual reality' simulaciju akcija i ponašanja drugih osoba u našem umu.
Web page: Zrcalni neuroni
Video: Vilayanur Ramachandran, PhD: The neurons that shaped civilization, TED Talks
Download: What We Know Currently about Mirror Neurons.pdf
Download: Brain zapping makes role of mirror neurons clearer.pdf

Candace Pert, PhD, u svojim je istraživanjima uspjela naći uvjerljive odgovore na pitanja o povezanosti emocija i zdravlja / bolesti. Psiha i tijelo čine neodvojivu cjelinu i procesi se u njima zbivaju istovremeno. Dr Pert je kao rezultat svojih istraživanja prestala govoriti o tijelu i umu kao odvojenim cjelinama, i uvela novi pojam – Bodymind (tijeloum).
Download: Psihoneuroimunologija - istraživanja koja mijenjaju naša shvaćanja.pdf

U Centru za komplementarnu medicinu na Sveučilištu u Pittsburghu utvrđeno je da se optimalna tjelesna koherencija disanja, otkucaja srca i tlaka postiže se pri 5 udisaja u minuti (ciklus disanja od 12 sekundi).
Web page:
Srčana koherencija
Download: Heart–Brain Interactions - Psychophysiological Coherence.pdf

Bruce Lipton, PhD: „Vi imate nadzor nad svojom biologijom, no ako u to ne vjerujete onda to samo znači da ste važnost pridali vjerovanjima nekog drugog" - Um, na osnovi naše interpretacije stvarnosti, šalje signale mozgu, koji otpušta kemijske tvari u skladu s tom interpretacijom, Te se kemijske tvari šalju dalje, putem krvi ili živčanog sustava, i one kontroliraju tjelesne procese i aktivnost gena. Procesima epigenetičke kontrole samo jedan gen može oblikovati do 3000 različitih proteina, koji određuju koji će geni biti aktivirani, a koji ostati neaktivni te kako će se 'čitati' informacije sadržane u genima.
Download: Psiha i zdravlje - osnovne ideje epigenetike.pdf

Molekula DNA ima bitno svojstvo prenošenja informacije drugoj molekuli (RNA) koja, kao prijenosnik podataka, prenosi informacije drugoj molekuli DNA. Prijenos informacije, u apstraktnom smislu, u biti znači prijenos potencijalne energije.
Web page: Biopotencijali - znanstveni uvid
Download: Bioenergija - znanstvena perspektiva.pdf
Download: Modulations of biologic energetic field.pdf
Download: Cosmology in the 21st Century.pdf

Istraživačka grupa Petera Gariaeva, PhD otkrila je da genetički kod DNA prati iste zakone kao i svi ljudski jezici, što ukazuje da ljudski jezici nisu slučajno nastali, već su refleksija nerazdvojive DNA. U istraživanju vibracijskog ponašanje DNA, metodom laserske stimulacije popravljeni su kromosomi oštećeni zračenjem. Zanimljiva je i pojava tzv, 'fantomskog otiska' DNA.
Web page: Znanstvena istraživanja reprogramiranja DNA riječima i frekvencijama
Download: The DNA-wave Biocomputer.pdf
Download: Principles of Linguistic-Wave Genetics.pdf
Download: Cosmology in the 21st Century.pdf


Neuroredukcionizam - brkanje korelacije i fizičke uzročnosti

"Neuroredukcionizam" je tendencija reduciranja kompleksnih mentalnih fenomena na stanja mozga, pri čemu se brka korelacija i fizička uzročnost. Julian Savulescu, PHD, i Brian D. Earp, PhD, upozoravaju na posljedice ove danas popularne "neuro-zabune" koje nalazimo u pokušajima da se utječe na "nefunkcionalne" neuroanatomske strukture.
Download: Neuroreductionism about sex and love.pdf


Placebo i nocebo efekt - djelovanje i neurobiofiziološke osnove

Peter Trimmer, PhD, biolog sa Sveučilišta u Bristolu u Velikoj Britaniji, proveo je istraživanja koja su pokazala da ' efekt placeba' postoji i kod mnogih životinja. Odgovor na pitanje mehanizma djelovanja placeba i noceba iz evolucijske perspektive ponudila je njegova računalna simulacija, koja je pokazala da obrambeni sustav ima prekidač koji je pod kontrolom uma.

Web page: Placebo i nocebo efekt - djelovanje i neurobiofiziološke osnove
Download: Placebo i nocebo, neurobiofiziološke osnove.pdf
Download:
Nicholas Humphrey: ‘Great Expectations: The Evolutionary Psychology of Faith-Healing and the Placebo Effect'.pdf
Download: The placebo problem Big Pharma's desperate to solve.pdf

Video: Is there scientific proof we can heal ourselves? Lissa Rankin, MD at TEDxAmericanRiviera


Psihowellness ©

Psihološki wellness (psihowellnes) © je naziv za skup tehnika kojima možemo uspješno djelovati u cilju postizanja zdravlja, ravnoteže, cjelovitosti, dobrobiti i sreće. Svakoj osobi odgovara ponešto drugačiji pristup, njoj prikladna tehnika ili kombinacija tehnika, kao i individualizirani pristup u okviru pojedine tehnike. Svaka je osoba jedinstvena, zato je i naš pristup pojedinom korisniku posve jedinstven i potpuno prilagođen njegovoj osobnosti, psihofizičkoj strukturi i razvojnim potrebama.

Više...

Promicanje, poticanje, razvoj

Centar za informiranje, edukaciju i savjetovanje 'Zdravlje' osnovan je u cilju promicanja, poticanja, razvoja i unaprjeđenja zdravlja, osobne ekologije, kvalitete života, održivog razvoja i razvoja zajednice.

Naši ciljevi

Unaprjeđenje psihološkog i općeg zdravlja pojedinaca i zajednice, podizanje razine svijesti o fizičkom, emocionalnom, mentalnom, duhovnom i socijalnom aspektu zdravlja, kvalitete života, održivog razvoja i razvoja zajednice, razvijanje povezanosti i suradnje u djelovanju građana, jedinica lokalne uprave i samouprave.

Naše vrijednosti

Istina, ljubav, sloboda, kreativnost, razvoj, integritet, stručnost, etika, osobna i društvena odgovornost.

Djelovanje u zajednici

Organiziranje, suorganiziranje i provođenje informativnih programa, psihosocijalnih programa, terapijskih programa, programa samopomoći i grupa podrške, savjetovališta, edukacija, programa obrazovanja, seminara, tečajeva, predavanja, savjetovanja, radionica, skupova, tribina, okruglih stolova, prezentacija i drugih srodnih aktivnosti vezanih uz područja naše djelatnosti.

Istraživanje i razvoj

Važan je dio naših aktivnosti osmišljavanje i provođenje znanstveno istraživačkih i razvojnih programa i aktvnosti na područjima djelatnosti udruge.  Više...

Informiranje i tisak

Uz redovno informiranje o našem radu putem web stranica udruge, u sklopu provođenja programskih i drugih djelatnosti pripremamo i izdajemo tiskane i elektronske publikacije.

Suradnička mreža

Razvijamo suradnju sa srodnim i drugim organizacijama u Hrvatskoj i izvan nje.

Kontakt

Centar za informiranje, edukaciju i savjetovanje 'Zdravlje'
X. Ferenščica 9, Zagreb 10000
Renata Đonđ Perković, predsjednica Centra
+385 1 240 9298, +385 91 164 0908
zdravlje@centar-zdravlje.hr
www.centar-zdravlje.hr
Centar za informiranje, edukaciju i savjetovanje 'Zdravlje' - Facebook

 

Kako do nas

povećajPreselili smo! Centar za informiranje, edukaciju i savjetovanje 'Zdravlje' svoje aktivnosti održava u suradnji s partnerskom organizacijom Hrvatsko-austrijskim trening centrom za NLP/NLPt  (HATC NLPt centar, www.nlpt.hr), ulica Ferde Rusana 10, Zagreb (u blizini Kvaternikovog trga, molimo vidjeti priloženu mapu - kliknuti za povećanje).

 

 

<-- Tretmani

<-- Psihoenergetski tretmani

<-- vrh

  vrh